duminică, 13 martie 2011

Curatenia de primavara - pe hartie

Unul din traseele mele favorite este pe DJ 107A, Alba Iulia - Vurpar. Este o ruta linistita si pitoreasca. Dupa mine, acest drum este un candidat serios la reteaua nationala de drumuri de bicicleta, el conectand doua zone turistice importante Alba Iulia - Baile Geoagiu . Un farmec aparte il are acest drum, mai ales pe plan olfactiv, in perioada infloririi salcamului in zona Blandiana.

Totusi acest drum NU poate fi numit candidat la traseele nationale de biciclete atat timp cat la nici 5 km de Alba Iulia exista ceva ce atenteaza la acelasi simt olfactiv al potentialului biciclist in acea zona - mormane imense de gunoi.

Povestea nu e de ieri de azi. Faptasii dand dovada de o ignoranta crunta si in acelasi timp profitand de neglijenta crasa a autoritatilor responsabile, arunca in continuare, gramezile de gunoi crescand de la o saptamana la alta. Este cu atat mai grav cu cat s-au aruncat deseuri poluante pentru apa curgatoare - piese auto, uleiuri, moloz samd intr-o vale adiacenta raului Mures.

In speranta ca autoritatile competente vor lua masurile necesare, propun sa lasam imaginile sa vorbeasca :(.

In fundal valea Muresului in amonte de Paclisa:





Distanta pana la apa Muresului : 100 m!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu