vineri, 30 octombrie 2009

Parcul Custozza in Pericol

Cei mai inalti copaci din oras sunt in pericol:

Extras din OBSERVATORUL URBAN de Alba Iulia:

Proiectul “Amenajarea zonei interioare Cetãþii Alba Carolina” depus spre finantare prin fonduri europene aduce câteva propuneri urbanistice/peisagistice îngrijorãtoare pentru viata socialã a orasului. Nu este întâmplãtoare asocierea celor douã aspecte, urbanism cu societate, deoarece calitatea vieþii noastre cotidiene este influentatã permenent de mediul construit în care trãim.Proiectul propune ca actualul parc Custozza sã fie pavat în totalitate iar între cele douã monumente sã fie amplasatã o fântânã artezianã care sã aminteascã de fântâna care a existat odatã aici. Pierderea zonei verzi este luatã în considerare de cãtre proiectant prin refacerea grãdinilor medievale din spatele Palatului Princiar. În final, amenajãrile de spatii verzi propuse în zona interioarã Cetãtii însumeazã o suprafatã totalã de 0,30 ha, ceea ce înseamnã o reducere de 6 ori a suprafetei de spatiu verde din prezent (1,86 ha). Justificarea pentru o astfel de transformare este revenirea la piata centralã a Cetãtii care a existat înaintea plantãrilor arborilor din parcul Custozza, respectiv perioada 1860-1870.


Avem in oras o gramada de strazi zob, noroi cat cuprinde, gropi samd iar ei se gandesc sa paveze singurul parc ramas mai intact din oras... locatia e aici..

Personal nu dau doua parale pe refacerea nu stiu caror gradini medievale, respectiv inca nu stiu ce fantana arteziana, calitatea lucrarilor este penibila, a se vedea actuala fantana arteziana din oras care este deja carpita cu sudura iar faianta e sarita, respectiv a costat miliarde...

Un comentariu: